Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at få produkter vurderet i Grøn Salon?
– 0 kr.

Hvorfor er parfumestoffer okay i Grøn Salon?
– I grøn salon har vi valgt ikke at kæmpe mod ALLE kemiske stoffer een gang. I stedet bekæmper vi de værste stoffer først. For eksempel er risikoen ved PPD og PTD alvorlig og kan være livstruende. I ikke-alvorlige tilfælde varer skaderne i uger, stofferne er almindelige og man blvier sensibilieret på livstid. Parfumeallergi er uomtivsteligt slemt for dem, der er ramt af det, men risikoen er efter Grøn Salons vurdering ikke direkte livstruende.
Desuden kan de konkrete farvestoffer ikke erkendes, før man læser ingredienslisten. Ved produkter med parfume kan duftstofferne erkendes allerede når flasken åbnes, hvorved brugere med duftallergi lettere advares. Derfor har vi valgt at acceptere parfume, men vi anbefaler salonerne at have en duftfri serie.

Jeg vil gerne farve mit hår, hvilke produkter skal jeg bruge?
Langt de fleste hårfarver i butikkerne og hos frisørerne er oxidative hårfarver. Oxidative hårfarver indeholder allergifremkaldende stoffer som PPD eller PTD. Disse stoffer er på Grøn Salons forbudtstofliste og må derfor ikke forefindes i en Grøn Salon. Heldigvis findes der en gruppe af ikke-oxidative hårfarver f.eks. henna farve og de såkaldte direkte farver, som anvendes i de certificerede Grønne Saloner.